Польща хоче запросити Саріуш-Вольського на засідання Євроради

Польща хоче запросити Саріуш-Вольського на засідання Євроради

Укрінформ
Польща хоче запросити свого кандидата на посаду президента Євроради депутата Європарламенту Яцека Саріуш-Вольського на засідання Ради у четвер, 9 березня, аби він представив там свою програму.

Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Я хотів би, щоб Яцека Саріуш-Вольського було запрошено на Раду і він там представив свою програму. Мені здається нелогічним, що ми дискутуватимемо про формального кандидата, яка висунула Польща, і Рада не заслухає його на цій зустрічі”, - заявив Ващиковський.

Він зазначив, що потрібно упорядкувати процедури вибору осіб на цю посаду, оскільки до цього часу усе відбувалося кулуарно, а не відкрито.

Як інформувало агентство, минулої суботи Польща офіційно повідомила, що не підтримає переобрання Туска на наступну каденцію (два з половиною роки). Своє рішення офіційна Варшава обгрунтовує тим, що глава Європейської ради порушив правило нейтральності щодо країни-члена ЄС і у внутрішньополітичній суперечці в Польщі відкрито став на бік опозиції.

Водночас Польща висунула альтернативну кандидатуру - євродепутата Саріуш-Вольського. 

Шанси на переобрання Туска президентом Євроради дуже великі, натомість кандидатуру Саріуш-Вольського, окрім Польщі, офіційно не підтримала наразі жодна з країн ЄС.

Під час саміту ЄС 9-10 березня лідери країн повинні будуть вирішити, чи Туск залишиться на посаді на наступні 2,5 року. У травні завершується його перша 2,5-річна каденція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-