Стало відомо про загибель ще одного російського військового в Сирії

Стало відомо про загибель ще одного російського військового в Сирії

Укрінформ
Незалежна расследовательская група Conflict Intelligence Team (CIT) виявила відомості про чергового загиблого в Сирії російського військовослужбовця - жителя Тольятті Василя Юрліна.

Про це повідомляється на акаунті Conflict Intelligence Team в Facebook.

"Згідно з повідомленням родички чи знайомої жителя Тольятті Василя Юрліна у ВК, він загинув у Сирії 20 лютого. Про обставини загибелі на даний момент відомостей немає. Похорон має відбутися в Тольятті 8 березня", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що повідомлення про загибель Юрліна також опублікувала ветеранська організація міста Тольятті. Судячи з фотографій в особистому акаунті, Юрлін раніше служив у ПДВ і регулярно відвідував меморіали і поховання учасників бойових дій у гарячих точках, зокрема в Чечні.

Юрлін можливо служив у незареєстрованій приватній військовій компанії "Вагнера", оскільки офіційних даних про те, що він останніми роками проходив службу в російській армії, немає.

Напередодні стало відомо ще про двох російських військовослужбовців, які загинули в Сирії, - Артема Горбунова і Івана Слишкіна. Смерть Горбунова підтвердили в Міністерстві оборони Росії, інформацію про загибель Слишкіна у відомстві не прокоментували, повідомили тільки, що молода людина в 2013 році була звільнена в запас. За даними ЗМІ, 23-річний Іван Слишкін також служив у ПрВК "Вагнера".

Тільки за офіційними даними, за півтора року операції у Сирії загинули близько 30 російських військовослужбовців.

Активіст Conflict Intelligence Team Руслан Левієв у розмові з "Радіо Свобода" сказав, що його група перевіряє інформацію про загибель у Сирії за останні тижні ще 10-12 російських військових.

Левієв пов'язує зростання втрат з боями біля Пальміри і в інших районах і з тим, що бойові дії зараз йдуть проти терористичного угруповання "Ісламська держава", а не проти загонів повстанців, і тому бої більш запеклі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-