Провокації КНДР вимагають узгодженої міжнародної відповіді – МЗС Канади

Провокації КНДР вимагають узгодженої міжнародної відповіді – МЗС Канади

Укрінформ
Канада рішуче засуджує учорашні пуски Північною Кореєю балістичних ракет, які відбулися у порушення резолюції Радбезу ООН.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

«Ці пуски, які послідували за іншими провокативними діями, зокрема двома ядерними випробуваннями у 2016-ому, надалі підкреслюють загрози, які КНДР створює для регіональної та світової безпеки та демонструють потребу узгодженої міжнародної реакції», - сказала Фріланд.

Вона пообіцяла продовжувати співпрацю із міжнародними партнерами задля стримування дестабілізуючих дій КНДР.

«Канада закликає Північну Корею повністю дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань, припинити незаконні та дестабілізуючі дії та негайно зупинити ракетну балістичну програму», - зазначила глава зовнішньополітичного відомства Канади.

Як повідомляв Укрінформу, Північна Корея учора знову запустила кілька ракет великої дальності, що впали в океан у ексклюзивній економічній зоні Японії. Рада Безпеки ООН одноголосно засудила ракетне випробування Пхеньяна, назвавши його "серйозним порушенням резолюцій".

Під час екстреного засідання, скликаного за ініціативою США, Японії і Південної Кореї, учасники зустрічі пригрозили КНДР «подальшими серйозними заходами».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-