КНДР запустила чотири балістичні ракети залпом

КНДР запустила чотири балістичні ракети залпом

Оновлено
Укрінформ
Північна Корея, ймовірно, знову запустила ракету великої дальності. Досі не встановлена ракета була запущена в Японське море.

Про це повідомляє південнокорейське інформаційне агентство Yonhap з посиланням на генштаб південнокорейської армії.

Сеул розцінює цей запуск як тиск у відповідь на спільні навчання США і Південної Кореї. Чиновники південнокорейського міністерства оборони вважають, що може йтися про балістичну ракету, здатну досягти материкової частини США.

Пізніше прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що Північна Корея запустила одразу чотири балістичні ракети в бік Японського моря. За його словами, три з них пролетіли близько тисячі кілометрів, перш ніж впасти в море в ексклюзивній економічній зоні Японії.

Як повідомляв Укрінформ, останній запуск балістичної ракети, яка, за заявою Пхеньяна, являє собою "новий тип стратегічної зброї, здатний нести ядерні боєголовки", був 12 лютого. Як повідомило тоді північнокорейське державне інформагентство ЦТАК, випробуваннями керував особисто Кім Чен Ин.

Рада Безпеки ООН одноголосно засудила ракетне випробування Пхеньяна, назвавши його "серйозним порушенням резолюцій". В ході екстреного засідання, скликаного за ініціативою США, Японії і Південної Кореї, учасники зустрічі пригрозили КНДР "подальшими серйозними заходами".

 Фото: REUTERS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-