Голландський

Голландський "Дональд Трамп" втрачає популярність

Укрінформ
Антиісламські та антиіммігрантські заяви лідера популістської "Партії свободи" Герта Вілдерса викликають вельми неоднозначну реакцію в країні, яка ще недавно була знана своєю терпимістю.

Як повідомляє BBC, рейтинг "Партії свободи" Вілдерса став падати, і він сподівається привернути до себе увагу напередодні виборів, які пройдуть в країні 15 березня.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рутте, чия Ліберальна партія вийшла на перше місце в опитуваннях, потіснивши парті. Вілдерсe, заявив, що ці вибори дадуть виборцям можливість зупинити хвилю популізму.

Аналітики вважають, що нещодавнє падіння "Партії свободи" в рейтингах - з першого на друге місце, пояснюється тим, що її лідера практично ніхто не бачить.

Вілдерс живе під постійною охороною поліції і воліє, за визначенням DW, впливати на громадську думку в стилі американського президента Дональда Трампа - через пости в Twitter. Вілдерс навіть зовні дещо нагадує нинішнього господаря Білого дому, зауважує видання.

Голландський політик був явно задоволений увагою, яке викликала його недавна коротка поява в роттердамському районі Spijkenisse. Перед камерами міжнародних телеканалів Вілдерс назвав мароканців "непотрібом" та повторив свій відомий слоган: "Ми хочемо повернути Нідерланди голландцям".

Як повідомляв Укрінформ, Нідерландська крайня права партія PVV вперше за останні кілька місяців поступилася у виборчих рейтингах лідерство партії прем'єр-міністра країни Марка Рютте VVD.

Про це свідчать дані узагальненого опитування Peilingwijzer.

Зокрема, за даними дослідження, VVD могла б отримати 23-27 місць у парламенті, а PVV - 22-26 з 150 місць в Нижній палаті парламенту. Далі в рейтингу йдуть партії CDA, D66 і GroenLinks.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-