Пілота британських ВПС звільнили після інциденту над Чорним морем

Пілота британських ВПС звільнили після інциденту над Чорним морем

Укрінформ
Військовий суд звільнив пілот британських ВПС Енді Тауншенда, який спричинив небезпечну ситуацію над Чорним морем.

Як передає BBC, інцидент стався 9 лютого 2014 року, коли Airbus 330 Voyager прямував з бази британських військово-повітряних сил "Бриз Нортон" у Афганістан. На його борту перебували 198 осіб.

49-річний лейтенант Тауншенд, який захоплюється фотографією, залишив свій фотоапарат на підлокітнику; пристрій впав на один з важелів і вимкнув автопілот. В результаті літак почав різке зниження і за 30 секунд "провалився" на 1,34 км, після чого Тауншенду вдалося взяти ситуацію під контроль і вирівняти лайнер.

На суді пасажири рейсу розповіли, що під час різкого зниження думали, що загинуть. Протягом кількох секунд вони перебували в стані невагомості, деякі вдарилися об стелю салону.

Травми отримали 15 осіб, у тому числі другий пілот, якого не було в кабіні на момент інциденту. 48 пасажирів літака після перевантажень виявилися непридатні до служби. Другий пілот пошкодив хребет і досі не повернувся на службу.

Тауншенд визнав у суді свою провину в халатності при виконанні службових обов'язків. Суд засудив його до чотирьох місяців позбавлення волі умовно. Лейтенанта Тауншенда також визнали винним у дачі неправдивих свідчень і внесенні неправдивих відомостей у бортовий журнал: спочатку він стверджував, що літак почав різке зниження через технічну несправність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-