Євродепутату загрожує штраф та звільнення за сексистські заяви

Євродепутату загрожує штраф та звільнення за сексистські заяви

Укрінформ
Європарламент проведе розслідування проти одного зі своїх представників, польського радикально правого політика Януша Корвін-Мікке через його сексистські заяви.

Як повідомляє Еuronews, під час дебатів у ЄП депутат заявив, що "жінки мають заробляти менше чоловіків, тому що вони слабші, менші та дурніші".

“Ви знаєте, скільки жінок входять до рейтингу 100 найкращих гравців в шахи? Жодної! Тому жінки мають заробляти менше чоловіків”, - заявив 74-річний політик, котрий є також чемпіоном Польщі з гри в бридж.

Відповідь опальному політику від колег-жінок не забарилася. “Судячи з ваших слів, мене, члена парламенту, тут зараз не мало б бути. І я знаю, що воно вам болить та заважає, що сьогодні жінки можуть обіймати посади та представляти інтереси громадян так само, як і ви. Я тут, аби захистити усіх європейських жінок від таких чоловіків, як ви”, – заявила депутатка Європарламенту від Іспанії Іраче Гарсія Перес.

Тепер депутату Корвіну-Мікке загрожують дисциплінарні санкції та усунення від роботи.

Очевидно, що у своїх заявах про шахові рейтинги Корвін-Мікке спирався на останній, де жінок немає. Проте торік китайська шахістка Хоу Іфань увійшла до сотні найкращих гравців, а у 2005-му її колега з Угорщини Юдіт Полгар – навіть до десятки найкращих. Українка Ганна Музичук наразі входить у світові топ-100 гравців у бліц-шахи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-