В Іраку за місяць убили майже 400 мирних жителів - ООН

В Іраку за місяць убили майже 400 мирних жителів - ООН

Укрінформ
У лютому в Іраку в результаті актів насильства, тероризму і зіткнень під час конфлікту було вбито щонайменше 392 цивільних особи і ще 613 отримали поранення.

Про це йдеться в доповіді, підготовленій Місією ООН в Іраку і Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини, передає Центр новин ООН. 

“Спеціальний представник Генерального секретаря ООН в Іраку Ян Кубиш висловив серйозну стурбованість загибеллю мирних іракців. Він рішуче засудив вбивства цивільного населення бойовиками терористичного угрупування ІДІЛ і зазначив професіоналізм іракських сил безпеки, проявлений під час проведення антитерористичних операцій", - йдеться в повідомленні.

Кубиш, зокрема, відзначив зусилля іракських силовиків, спрямовані на те, щоб звести до мінімуму втрати серед цивільного населення.

“У міру того, як іракські сили безпеки нарощують свої військові операції щодо звільнення районів Мосула, що все ще знаходяться під контролем ІДІЛ, терористи знову бомблять мирних жителів, намагаючись ослабити тиск на передньому краї", - сказав він.

Кубиш також додав, що загони ІДІЛ терплять поразку у своїх спробах підірвати рішучість країни і її народу позбавитися усіх форм тероризму.

Раніше повідомлялося, що в Іраку за 8 км від Мосула виявлено найбільше масове поховання жертв ісламістів - в ямі глибиною до 400 метрів поховано чотири тисячі людей: цивільних, військових, медиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-