Трамп вступився за генпрокурора, який

Трамп вступився за генпрокурора, який "проколовся" на контактах з послом Росії

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив у четвер про свою "повну довіру" генеральному прокурору Джеффу Сешнсу попри те, що той збрехав на слуханнях у Сенаті про відсутність контактів з росіянами під час передвиборчої компанії.

Про це Трамп заявив під час візиту на авіаносець Джеральд Форд, повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на видання The Hill.

"Трамп зауважив журналістам, що він "не був обізнаний" про розмови Сешнса з послом Росії в США Сергієм Кисляком, натомість висловив переконання, що Сешнс ймовірно говорити правду в Сенаті під присягою", - йдеться в публікації.

Коли президента запитали, чи повинен Сешнс взяти самовідвід від розслідування щодо втручання Росії в американські вибори президент відповів: "Я так не думаю".

Як повідомляв Укрінформ, у четвер розгорівся справжній скандал навколо Сешнса після того, як напередодні The Washington Post оприлюднила підтвердження двох його зустрічей під час президентської кампанії з послом Росії в Вашингтоні. Під час слухань у Сенаті щодо призначення на посаду генпрокурора Сешнс заявив, що не мав жодних контактів з росіянами.

Генпрокурор опинився під серйозним тиском як демократів, так і республіканців, які вимагали від нього відсторонення від "російського" розслідування, призначення спеціального прокурора та навіть відставки з посади. Сам же Сешнс допускає лише можливий самовідвід у розслідуванні російських зв'язків, "як тільки це буде доречним".

Фото: Xinhua/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-