Росія і Китай заблокували резолюцію ООН про хімічну зброю в Сирії

Росія і Китай заблокували резолюцію ООН про хімічну зброю в Сирії

Укрінформ
Делегації Російської Федерації й Китаю в Раді Безпеки ООН застосували право вето під час голосування проекту резолюції, яка передбачала притягнення до відповідальності винних у застосуванні хімічної зброї в Сирії.

Голосування відбулося в вівторок, повідомив Укрінформу речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

"Резолюція не була ухвалена, оскільки було застосоване право вето постійними представниками Ради Безпеки ООН – Росією і Китаєм", - повідомив український дипломат.

Він уточнив, що засідання Радбезу у вівторок було присвячено саме голосуванню проекту сирійської резолюції, співавторами якої виступили 42 держави, в тому числі Україна. Проведення самого засідання ініціювали Велика Британія, США і Франція.

"Голосування відбулося з таким результатом: дев'ять голосів на підтримку (Україна голосувала "за"), три утримались (Ефіопія, Єгипет, Казахстан), три виступили "проти" – Росія, Китай і Болівія", - поінформував Ніколенко.

За процедурою, для затвердження рішення Ради Безпеки ООН потрібна підтримка дев'яти голосів з 15-ти, при цьому всі постійні члени Радбезу не повинні проголосувати "проти".

Представник України повідомив, що таким чином, питання резолюції заблоковане, однак робота в ООН продовжуватиметься по цій темі й надалі.

Проект резолюції передбачав санкції проти понад двох десятків сирійських посадовців, організацій та компаній, які могли бути причетними до проведення хімічних атак у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-