Канада виділить більше 200 млн на гумдопомогу Близькому Сходу

Канада виділить більше 200 млн на гумдопомогу Близькому Сходу

Укрінформ
У рамках стратегії із уладнання кризи на Близькому Сході, Канада протягом трьох років виділить на гуманітарні потреби Сирії, Іраку, Йорданій та Лівану 239.5 млн дол.

Про це повідомили у міністерстві міжнародного розвитку та франкофонії Канади.

«Ці кошти підуть на підтримку зусиль досвідчених НДО зі зменшення страждань мешканців регіону, які постраждали від кризи. Ці зусилля стосуватимуться основних потреб тих, кого криза зачепила найбільше, зокрема забезпечення їх продуктами харчування, дахом над головою, надання медичної допомоги, питної води, засобів гігієни та безпеки», - розповіли у відомстві.

При цьому міністр міжнародного розвитку та франкофонії Марі-Клод Бібо пообіцяла «бути голосом найбільш нужденних».

«Мільйони вимушених переселенців у Сирії та Іраку потребують нашої допомоги. Дехто повертається додому до зруйнованих міст та сіл, але багато страждають від неможливості вдовольнити базові потреби, розкидані по різним громадам Близького Сходу. Канада продовжуватиме захищати їх гідність та відстоювати інтереси найбільш уразливих, особливо жінок та дівчат, яких ця трагедія зачепила чи не найбільше», - сказала Бібо.

Нагадаємо: минулого року прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про рішення уряду виділити протягом трьох років 1.6 млрд дол на допомогу Іраку, Сирії, Йорданії та Лівану. Нинішні 239.5 млн якраз однією із частин цих коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-