Кандидата в канцлери ФРН Шульца підозрюють у фінансових порушеннях

Кандидата в канцлери ФРН Шульца підозрюють у фінансових порушеннях

Укрінформ
Голова комітету Європарламенту по контролю за бюджетом Інге Гресле звинуватила нинішнього кандидата в канцлери ФРН Мартіна Шульца у "фаворитизмі чистісінької води".

Європейська інстанція перевіряє, чи є повідомлення про сумнівні дії Шульца підставою для офіційного розслідування, повідомляє DW.

"Голова комітету Європарламенту з контролю за бюджетом Інге Гресле звинуватила нинішнього кандидата в канцлери ФРН від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мартіна Шульца в "фаворитизмі чистісінької води". Зараз Європейське відомство боротьби з шахрайством перевіряє, чи є повідомлення про сумнівні підвищення на посаді та виплати премій під час головування Шульца в Європарламенті достатньою підставою для офіційного розслідування. Серед іншого мова йде про прес-аташе Шульца і менеджера його нинішньої передвиборної кампанії Маркусе Енгельса", - йдеться в повідомленні.

В інтерв'ю газеті Ruhr Nachrichten, опублікованому у п'ятницю, 24 лютого, Гресле заявила: "Шульц у перший день своєї роботи в якості голови Європарламенту підписав розпорядження про те, що місцем роботи Енгельса значився Брюссель, хоча той жив і працював у Берліні". Вона також зазначила, що Енгельс у 2012 році був відправлений у тривале службове відрядження до Берліна, де жив у той час. Але, оскільки місцем його роботи вважався Брюссель, він отримував різні надбавки і гроші на відрядження.

Комітет відправив великий список запитань в управління справами Європарламенту, яке має представити відповіді до 3 березня. При цьому в управлінні поки не бачать якихось порушень закону колишнім головою парламенту ЄС. Сам Шульц досі не прокоментував ці обвинувачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-