Брата Кім Чен Ина вбили бойовою отруйною речовиною VX

Брата Кім Чен Ина вбили бойовою отруйною речовиною VX

Укрінформ
Поліція Малайзії заявила, що смерть брата лідера КНДР настала в результаті отруєння токсином VX, що входить до категорії бойових отруйних речовин.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Згідно з попереднім висновком, Кім Чен Нам був отруєний хімікатом, відомим як VX. До такого висновку експерти дійшли, проаналізувавши речовину, що залишився на обличчі й очах загиблого.

VX - це речовина, що володіє сильною нервово-паралітичню дією. Її називають найбільш токсичною з усіх штучно синтезованих людиною.

Газ VX зарахований ООН до хімічної зброї масового ураження. Згідно з наявною інформацією, на даний момент запасами VХ володіє лише обмежене число країн, серед яких США та Росія.

Брат північнокорейського лідера помер минулого тижня, незабаром після того, як в аеропорту Куала-Лумпура йому накинули на голову хустку, просочений отруйною речовиною.

У вбивстві брали участь дві жінки. Одна відвернула увагу Кім Чен Нама, а інша в цей час ззаду накинула йому на обличчя отруєну хустку.

Влада Малайзії не стверджує, що КНДР здійснила це вбивство, проте, за їх словами, за ним виразно стоять громадяни Північної Кореї.

КНДР спочатку висловила обурення тим, що тіло загиблого не видали її посольству в Малайзії. Пізніше дані про насильницьку смерть Кім Чен Нама і про причетність Північної Кореї до його загибелі були піддані в заяві офіційного Пхеньяну різкій критиці і названі "дикими чутками".

Фото: АP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-