Малайзія може закрити посольство у КНДР після вбивства Кім Чен Нама - ЗМІ

Малайзія може закрити посольство у КНДР після вбивства Кім Чен Нама - ЗМІ

Укрінформ
Влада Малайзії розглядає можливість вислання посла Північної Кореї з країни чи закриття свого посольства у Пхеньяні.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на високопоставленого урядового чиновника.

“Причиною таких дій стали напружені відносини з КНДР у зв’язку з убивством зведеного брата північнокорейського лідера Кім Чен Нама”, - йдеться у повідомленні.

Минулого тижня посол КНДР заявив, що його країна “не довіряє” розслідуванню Малайзії, а також звинуватив країну у “змові з Південною Кореєю”.

За словами високопоставленого малайзійського урядовця, ім’я якого не називається, такі коментарі обурили Малайзію, яка тепер готує відповідь північнокорейським чиновникам. Серед можливих заходів розглядається й оголошення посла персоною нон грата. Такий крок стане найсерйознішою дипломатичною відповідю Малайзії і означатиме, що послу Північної Кореї доведеться залишити країну. 

Малайзійською стороною розглядається також можливість закриття свого посольства у Пхеньяні чи припинення безвізового режиму, заявив посадовець.

Крім цього, зазначається, що у разі, якщо критика з боку КНДР не припиниться, можуть бути розірвані усі дипломатичні і торговельні зв’язки.

У МЗС Малайзії поки що не прокоментували ситуацію.

Раніше повідомлялося, що малайзійська поліція підозрює високопоставленого дипломата посольства КНДР та співробітника північнокорейських авіаліній в причетності до вбивства Кім Чен Нама.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-