Чорногорія заявляє про потужні кібератаки на сайти держустанов та ЗМІ

Чорногорія заявляє про потужні кібератаки на сайти держустанов та ЗМІ

Укрінформ
Веб-сайти уряду Чорногорії і деякі державні установи, а також деякі проурядові ЗМІ, зазнали потужних кібератак в останні дні.

Про це йдеться у заяві уряду країни, інформує Balkan Insight.

"Масштаби та різноманітність атак і той факт, що вони здійснюються на професійному рівні, вказують на те, що це були синхронні дії", - йдеться у заяві.

Зазначається, що вперше офіційні веб-сайти та мережева інфраструктура потрапили під серйозну кібератаку в день парламентських виборів у Чорногорії 16 жовтня минулого року, де було виявлено російський слід.

Нові значні атаки, які уряд визначив більш інтенсивними за ті, що були у жовтні, почалися 15 лютого і досягли свого піку на наступний день, однак тривали також і в минулі вихідні.

Уряд країни повідомив, що співпрацює з колегами з країн-партнерів стосовно виявлення та ідентифікації зловмисників.

"Той факт, що атака спрямована на сайти уряду та інших державних органів, а також деякі чорногорські ЗМІ, як це було зроблено в день виборів у жовтні, викликає підозру щодо мотивів. Мета таких дій полягає у тому, щоб відключити обмін інформацією між чорногорцями та міжнародною громадськістю", - наголосили в уряді.

Як відомо, у Чорногорії після кібератак у жовтні оголосили про плани щодо посилення кібербезпеки для захисту даних уряду..

Фото: Pixabay.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-