Прокуратура допитає Шидло у справі про ДТП за її участю

Прокуратура допитає Шидло у справі про ДТП за її участю

Укрінформ
Краківська прокуратура має намір допитати у четвер главу польського уряду Беату Шидло у справі ДТП, в яку вона потрапила 10 лютого в Освенцимі на півдні Польщі.

Про це у вівторок Шидло повідомила під час прес-конференції у Варшаві, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Ймовірно у четвер я буду у Кракові у прокуратурі, де відповідатиму на питання, пов'язані з ДТП за участю урядової колони, в якій я пересувалася. Я відповідатиму на всі питання, які будуть поставлені”,- заявила Шидло.

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого під час пересування в місті Освенцим  урядової колони 21-річний водій автомобіля Fiat пропустив перший автомобіль кортежу і, повертаючи вліво, в'їхав у другий, в якому перебувала прем'єр. Намагаючись уникнути ДТП водій прем'єрського автомобіля різко вивернув кермо і в'їхав у дерево.

У результаті до шпиталю потрапили Шидло, начальник її охорони та водій автомобіля прем'єра. Глава польського уряду сильно не постраждала, однак вона упродовж тижня залишалася під наглядом лікарів.

Водію автомобіля Fiat висунуто звинувачення у спричиненні ДТП. Він спочатку визнав провину, а потім змінив свої свідчення.

У Польщі в медіапросторі триває дискусія: у скоєнні ДТП винен лише 21-річний Себастіан К., чи також охорона Шидло. Один з телеканалів опублікував відео руху колони з однієї з промислових відеокамер за кілька секунд до зіткнення, на якому видно, що між першим і другим автомобілем колони була досить велика відстань, а автомобіль прем'єра їхав без включених світлових сигналів. Люди, які співчувають і підтримують молодого хлопця, зібрали йому на купівлю іншого автомобіля і судові витрати майже 150 тис. злотих (понад 37 тис. дол.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-