Учасник ДТП за участю Шидло  змінив думку - провини вже не визнає

Учасник ДТП за участю Шидло змінив думку - провини вже не визнає

Укрінформ
Водій автомобіля Fiat, який 10 лютого зіткнувся з автомобілем прем'єр-міністра Польщі Беати Шидло, не визнає свою провину.

Про це заявив речник регіональної прокуратури Влодзімєж Кшивіцький, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Підозрюваний заявив, що він не погоджується з висунутими проти нього звинуваченнями. Водночас він зазначив, що не відмовляється від своїх свідчень, наданих поліції у п'ятницю ввечері”,- заявив Кшивіцький.

Таким чином, 21-річний водій автомобіля Fiat фактично змінив думку, оскільки раніше глава МВС Польщі Маріуш Блащак заявляв, що підозрюваний повністю визнає свою провину. Депутати провладної партії “Право і справедливість” (PiS) зазначають, що це може бути пов'язано з діями політиків опозиційних партій “Громадянська платформа” і “Сучасна”, які намагаються надати цій справі якомога ширшого медійного розголосу і надають підозрюваному юридичну допомогу.

У Польщі зараз у ЗМІ активно обговорюється інформація, що автомобіль глави уряду рухався з вимкненою світловою сигналізацією, а відстань між першим автомобілем урядової колони й автомобілем Шидло була більш ніж допустимою. Прокуратура твердить, що дії функціонерів Бюро охорони уряду (BOR), за попередньою інформацією, були правильними. Тим часом, лідер PiS Ярослав Качинський заявив, що BOR потребує глибокого реформування, оскільки у структурі панує “низький рівень дисципліни”.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю під час пересування в місті Освенцим на півдні Польщі урядової колони 21-річний водій автомобіля Fiat пропустив перший автомобіль кортежу і, повертаючи вліво, в'їхав у другий, в якому перебувала прем'єр. Намагаючись уникнути ДТП водій прем'єрського автомобіля різко вивернув кермо і в'їхав у дерево.

У результаті до шпиталю потрапили Шидло, начальник її охорони та водій автомобіля прем'єра. За останньою інформацією, глава польського уряду сильно не постраждала, але залишиться у шпиталі ще принаймні декілька днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-