Водій, який спричинив ДТП з автомобілем Шидло, визнав свою провину

Водій, який спричинив ДТП з автомобілем Шидло, визнав свою провину

Укрінформ
Водій автомобіля Fiat, який спричинив минулої п’ятниці ДТП за участю глави польського уряду Беати Шидло, визнав свою провину, йому офіційно висунуто обвинувачення у спричиненні автопригоди.

Про це під час прес-конференції повідомив у понеділок речник регіональної прокуратури у Кракові Влодзімєж Кшивіцький, інформує власний кореспондент Укрінформу.

"Формально водій автомобіля Cinquecento вже є підозрюваним, оскільки допит, який відбувся за кілька годин після ДТП і який здійснювався за розпорядженням окружного прокурора у Кракові, розпочався з інформування представником поліції про зміст обвинувачення. Обвинувачення полягає у ненавмисному доведенні до ДТП шляхом ненадання можливості руху автомобілям, які мають перевагу", - заявив Кшивіцький.

За його словами, 21-річний підозрюваний Себастіан К. визнав свою провину, і йому загрожує до трьох років ув'язнення. 

За словами представника прокуратури, у справі допитано 22 свідків, з яких більшість підтвердили, що чули звукову та світлову сигналізацію урядового кортежу.

Кшивіцький поінформував, що спеціально створена група експертів проведе детальну реконструкцію ДТП. Для того, зокрема, отримано всю інформацію з відеореєтраторів урядових автомобілів, які брали участь в автопригоді.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю під час пересування в місті Освенцим на півдні Польщі урядової колони 21-річний водій автомобіля Fiat Cinquecento пропустив перший автомобіль кортежу і, повертаючи ліворуч, в'їхав у другий, в якому перебувала прем'єр. Намагаючись уникнути ДТП, водій прем'єрського автомобіля різко вивернув кермо і в'їхав у дерево. В результаті до шпиталю потрапили Шидло, начальник її охорони та водій автомобіля прем'єра. Польська прем’єр не зазнала значних травм, але її реабілітація у лікарні триватиме ще кілька днів. 

Польська парламентська опозиція (партії "Громадянська платформа" і "Сучасна") повідомила, що нададуть водію юридичну допомогу, оскільки вважають звинувачення на його адресу передчасними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-