ЗМІ: Знаменита Маріка Рьокк шпигувала на користь СРСР

ЗМІ: Знаменита Маріка Рьокк шпигувала на користь СРСР

Укрінформ
Знаменита німецька кіноактриса, танцівниця і співачка угорського походження Маріка Рьокк здійснювала шпигунство на користь СРСР.

Про це пише таблоїд BILD.

«Маріку Рьокк, одну з найулюбленіших кіноактрис післявоєнного періоду, підозрюють в шпигунстві на користь радянської розвідки», - пише видання.

Воно посилається на документи з архіву Федеральної розвідувальної служби Німеччини, які були засекречені більше 50 років.

Перші згадки про її таємну діяльность датовані листопадом 1951 року. Проте частиною агентурної мережі, що займалася передачею СРСР важливої розвідувальної інформації військового характеру, вона була, очевидно, з 1940-х. Завербував актрису, згідно з документами, її менеджер Хайнц Хоффмайстер, який співпрацював з радянськими спецслужбами.

Займався шпигунством, імовірно, і її чоловік, режисер Георг Якобі, у фільмах якого вона активно знімалася.

Зірка «Дівчини моєї мрії» та «Королева Чардашу», одна з улюбленець Гітлера дебютувала в кіно в 1930 році. У її фільмографії близько 40 картин.

Померла Рьокк в 2004 році у віці 90 років. Примітно, що після війни на неї було накладено дворічну заборону на професійну діяльність в Німеччині та Австрії через її близькість з нацистською верхівкою Третього Рейху і підозри в шпигунстві на користь нацистів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-