Оксфордський університет може відкрити першу за 700 років філію за кордоном

Оксфордський університет може відкрити першу за 700 років філію за кордоном

Укрінформ
Оксфордський університет розглядає можливість відкриття першої у своїй більш ніж 700-річній історії філії за кордоном. У лютому з пропозицією відкрити філію в Парижі до Оксфордського університету звернулися влади Франції.

Про це повідомляє "Медуза".

"Якщо Оксфордський або інший британський університет прийме пропозицію, будівництво студентського містечка у Парижі може розпочатися в 2018 році", - пише The Telegraph.

Передбачається, що філія в Парижі буде розташовуватися у французькій юрисдикції і зможе отримувати фінансування від ЄС і після того, як Велика Британія вийде з Європейського союзу.

Пропозицію відкрити свої філії в Парижі, за даними The Telegraph, отримали й інші британські вищі навчальні заклади, включаючи університет Уорік.

Офіційні представники Оксфордського університету повідомили, що рішення про відкриття закордонної філії поки не прийнято. При цьому вони підкреслили, що «Оксфорд протягом всієї історії був свій міжнародним університетом і залишиться відкритим до світу незалежно від майбутнього політичного ландшафту».

У Великій Британії 23 червня 2016 року пройшов референдум, більшість учасників якого проголосували за вихід країни із Європейського союзу. Конкретні строки і умови виходу Британії з ЄС поки не визначені.

Очікується, що Британія подасть заяву про вихід з ЄС у березні 2017 року. Переговори про умови виходу з представниками Євросоюзу займуть, як планується, не більше двох років з моменту подачі заяви про вихід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-