The Telegraph: Влада РФ підтримували план перевороту в Чорногорії

The Telegraph: Влада РФ підтримували план перевороту в Чорногорії

Укрінформ
У 2016 році зі схвалення та підтримки Москви змовники в Чорногорії планували путч і вбивство прем'єр-міністра Міло Джукановіча.

У день парламентських виборів озброєна група мала атакувати парламент, а керували змовою офіцери російської розвідки, стверджує британське видання The Telegraph.

Видання публікує фотографії чотирьох чоловіків, які нібито мали відношення до змови, двоє з них - імовірно росіяни Володимир Попов і Едуард Широков. За даними журналістів, спроба перевороту була зірвана 16 жовтня 2016 року лише за кілька годин до здійснення. Метою змовників був зрив вступу Чорногорії до НАТО.

Згідно із The Telegraph, спецслужби Великобританії та США зібрали докази того, що Росія мала відношення до змови "на високому рівні". Спробу путчу в Чорногорії обговорювали на своїй першій зустрічі глава МЗС Великобританії Борис Джонсон і держсекретар США Рекс Тіллерсон. Інтерпол веде розшук двох росіян, які мали відношення до організації путчу, зазначається в матеріалі.

У листопаді 2016 року спеціальний головний прокурор Чорногорії Мілівой Катніч заявив, що російські та сербські націоналісти планували насильницькі дії проти уряду Чорногорії, але уряд РФ у цьому участі не брав.

За підозрою в підготовці теракту в Чорногорії і Сербії були заарештовані понад 20 осіб, за повідомленнями сербських ЗМІ, з країни було вислано ряд російських громадян. Росія заперечує причетність держструктур до спроби перевороту в Чорногорії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-