Ващиковський вважає, що Штати не домовлятимуться з Росією за спиною Європи

Ващиковський вважає, що Штати не домовлятимуться з Росією за спиною Європи

Укрінформ
Виступ віце-президента США Майка Пенса на Мюнхенської конференції з питань безпеки однозначно свідчить про те, що США не вестимуть політики поступок Росії і не намагатимуться  домовитися з Москвою за спиною Європи.

Про це заявив у Мюнхені міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Це був однозначний виступ. Після виступу Пенса вже не може бути мови про те, що США могли б здійснювати якусь політику зміни, спроб домовитися з Росією за спиною Європи, чи що вони не будуть співпрацювати з Європою”,- заявив Ващиковський.

Міністр  додав, що потрібно оцінювати факти, які свідчать, що нинішня адміністрація президента США підтримує зобов'язання попередньої.

“У нас немає підстав, аби не вірити американцям. Сьогоднішній виступ Пенса має завершити усі суперечки на тему якоїсь змінної чи іншої політики США щодо Європи і НАТО”,- констатував глава польської дипломатії.

Ващиковський зауважив, що завжди нова адміністрація у США намагалася якимось чином виправити свої відносини з Росією.

“Кожна адміністрація США має право на такі спроби, але не нашим коштом”,- підкреслив глава МЗС Польщі.

Як інформував Укрінформ, під час свого виступу на конференції у Мюнхені Пенс, зокрема, заявив, що США продовжать добиватися, щоб Росія несла відповідальність за конфлікт на сході України та дотримувалася Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-