Пекін стягнув війська до кордону з КНДР через вбивство брата Кім Чен Ина

Пекін стягнув війська до кордону з КНДР через вбивство брата Кім Чен Ина

Укрінформ
Через смерть старшого зведеного брата лідера Північної Кореї Кім Чон Нама Пекін вирішив стягнути війська до кордонів КНДР.

Про це повідомляє The Daily Star з посиланням на гонконгівську газету Oriental Daily News.

Зазначається, що додатково КНР розгорнула на кордоні тисячу військових.

Місцеві жителі підтвердили прибуття військ, хоча Пекін свої маневри вирішив поки не коментувати.

Як відомо, Китай був свого роду покровителем для КНДР, однак провокаційні дії Пхеньяна змінили ситуацію.

Раніше повідомлялося, що 14 лютого Кім Чон Нам був убитий отрутою в аеропорту в Малайзії, він помер по дорозі в найближчу лікарню. За даними розвідки КНДР, влада Північної Кореї п'ять років полювала на брата лідера Кім Чен Ина, перш ніж його вбити.

В результаті розслідування було заарештовано двох жінок і одного чоловіка. Як повідомляє Asia One, жінки, скоріше за все, є членами елітного північнокорейського жіночого шпигунського загону. За словами колишнього співробітника спецслужб КНДР, який перебіг раніше в Південну Корею, для виконання цього завдання було задіяно підрозділ під назвою "Загін Моран". Він входить до складу розвідувального управління Генерального штабу армії КНДР. Після навчання, яке полягає у вивченні іноземних мов і бойових тренувань, членів підрозділу розділяють на команди від трьох до п'яти осіб і засилають в інші країни для виконання спеціальних місій. 

За даними ЗМІ, Кім Чон Нам зник із КНДР після страти свого дядька. Він переховувався в Малайзії. Так, в 2014 році він був помічений в одному з ресторанів в столиці країни Куала-Лумпурі.

Його колишня дружина Кім Чон Нам на сьогодні проживає в Пекіні з сином, а друга дружина з двома дітьми перебуває в Макао. Всім їм надали охорону з боку китайської влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-