Главу Samsung заарештували у справі про корупцію

Главу Samsung заарештували у справі про корупцію

Укрінформ
Один з найбагатших бізнесменів Південної Кореї, віце-президент і фактичний глава компанії Samsung Electronics Лі Чже Йон заарештований у зв'язку з корупційним скандалом, який призвів до імпічменту президента країни Пак Кін Хє.

Про це повідомляє BBC.

У січні Лі допитували протягом 22 годин, однак тоді слідство не знайшло достатніх підстав для його взяття під варту.

"У світлі нових доказів і нового обвинувачення постановлено, що арешт - необхідний запобіжний захід", - повідомляє прес-служба суду в Сеулі.

Лі Чже Йон формально посідає місце віце-президента Samsung. Однак після того як його батько і президент компанії Лі Гон Хі зазнав інфаркту, Лі Чже Йон вважається фактичним главою корпорації.

Його звинувачують у незаконній передачі коштів у фонди, підконтрольні Чхве Сун Сіль - подрузі президента Південної Кореї Пак Кін Хє. Раніше слідство встановило, що Чхве Сун Сіль незаконно змушувала великий бізнес вносити багатомільйонні пожертви у два пов'язаних з нею неурядових фонди. Саме з розслідування діяльності цих фондів розпочався корупційний скандал, який призвів до оголошення імпічменту Пак Кін Хє.

За версією звинувачення, Лі переказав 41 млрд вонів (36 млн доларів) в один з фондів Чхве Сун Сіль, щоб уряд, серед іншого, закрив очі на передачу керівної посади в корпорації у спадку. Слідство не виключає, що пожертви можна розцінити як хабар.

Лі також раніше визнав, що Samsung забезпечила доньку Чхве Сун Сіль конем для занять кінним спортом, про що він тепер шкодує.

"Ми зробимо все, що в наших силах, щоб на майбутніх судових засіданнях вдалося добитися справедливості", - йдеться в повідомленні Samsung Group, яка також наполягає на невинуватості свого топ-менеджера.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-