NYT: Команда Трампа регулярно контактувала зі спецслужбами РФ

NYT: Команда Трампа регулярно контактувала зі спецслужбами РФ

Укрінформ
Члени виборчого штабу Дональда Трампа та інші наближені до республіканця люди мали регулярні контакти з високопоставленими співробітниками російських спецслужб упродовж року, який передував виборам у США.

Контакти з російськими спецслужбами, за даними видання, підтримував і Пол Манафорт - колишній консультант Партії регіонів та Віктора Януковича. 

Про це ввечері у вівторок, 14 лютого, повідомило американське видання The New York Times, посилаючись на чотирьох нинішніх та колишніх чиновників США, повідомляє DW. 

"Відповідні дані були отримані в рамках розслідування Федерального бюро розслідувань (ФБР) щодо виявлення можливих зв'язків членів команди Трампа з російською владою з метою хакерського або якогось іншого втручання у президентські вибори в США", - пише видання.

Перехоплені спецслужбами США телефонні розмови, за даними видання, відрізняються від записів спілкування колишнього радника Трампа з питань національної безпеки Майкла Флінна, який у ніч проти 14 лютого подав у відставку, з послом РФ у США Сергієм Кисляком. Флінн з Кисляком обговорювали питання антиросійських санкцій, накладених адміністрацією Барака Обами у грудні минулого року.

Серед соратників Трампа, які нібито стояли за контактами з російською стороною, співрозмовники видання назвали, зокрема, Пола Манафорта, який упродовж декількох місяців очолював передвиборний штаб Трампа, а до цього працював політконсультантом в Росії і Україні.

Агентство Reuters повідомляє, що звернулося за коментарем з приводу публікації у NYT до Білого дому, проте відповіді так і не отримало.

Радник президента США з питань національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку на тлі скандалу через його телефонну розмову з послом Росії в США Сергієм Кисляком наприкінці грудня минулого року, у якій він обговорював можливість зняття з РФ накладених адміністрацією Обами санкцій. Флінн при цьому неправильно поінформував про зміст розмови віце-президента США Майка Пенса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-