У Німеччині почали розвантажувати військову техніку для Східної Європи

У Німеччині почали розвантажувати військову техніку для Східної Європи

Відео
Укрінформ
Представники армії США в неділю, 12 лютого, почали розвантаження десятків вертольотів Chinook, Apache і Black Hawk в порту Бремерхафен.

За даними агентства dpa, до Німеччини прибули загалом 94 вертольоти і кілька вантажівок 10-ї бойової авіаційної бригади з бази Форт Драм в штаті Нью-Йорк.

Частина техніки буде 14 лютого переправлена на авіабази НАТО в Литву, Польщу і Румунію в рамках операції розширення Північноатлантичного альянсу на схід Atlantic Resolve ("Атлантична рішучість"). Відомо, зокрема, що на литовську і румунську бази альянсу відправлять 5 вертольотів і по 50 солдатів американської армії, пише німецький регіональний інформаційний портал Nord24. Бундесвер виступає як партнер у логістиці.

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня до Бремерхафена прибула перша партія американської військової техніки.

Північноатлантичний альянс на саміті в липні 2016 року прийняв рішення про перекидання сил НАТО у Східну Європу. Німеччина буде здійснювати командування міжнародним союзницьким батальйоном НАТО в Литві, США - в Польщі, Британія - в Естонії, а Канада - в Латвії. Розширення військового контингенту в цьому регіоні стало відповіддю на занепокоєння європейських союзників США по НАТО агресивним курсом Росії після анексії Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-