Меркель про президентство Штайнмайєра: Упевнена, що він впорається

Меркель про президентство Штайнмайєра: Упевнена, що він впорається

Укрінформ
Німеччина є для багатьох людей у світі сьогодні якорем надії і має відповідати такій високій довірі.

Про це заявив Франк-Вальтер Штайнмайєр у своїй першій промові в якості обраного федерального президента Німеччини, передає кореспондент Укрінформу в Берліні.

"Хіба це не чудово, що Німеччина стала якорем надії для багатьох у світі", - сказав Штайнмайєр.

За його словами, німці не тому вселяють в інших мужність, що все в їх власній країні добре, а тому, що вони показали, що вони можуть стати кращими, "що після війни може бути мир", що вони готові допомагати іншим. "Навряд чи хто у світі має стільки ж шансів, як ми. Ми повинні їх використовувати", - закликав політик співвітчизників.

Мужність, за словами Штайнмайєра, потрібна сьогодні і самим німцям у багатьох сферах. Зокрема, в тому, щоб уміти чути один одного, щоб не втрачати почуття реальності, щоб уміти захистити найдорожче – демократію і цінності.

Обраний президент пообіцяв працювати так, щоб заслужити довіру всіх політичних партій.

Канцлер ФРН Ангела Меркель назвала 12 лютого "гарним днем для німецької історії" і привітала Штайнмайєра. Вона висловила переконання, що "він буде чудовим президентом для країни у складний час". "Я впевнена, що він впорається", - заявила Меркель, яка нагадала, що в якості глави МЗС у найскладніших ситуаціях він умів знаходити правильні рішення.

Як уже повідомлялося, за кандидатуру соціал-демократ Франка-Вальтера Штайнмайєра проголосували 931 з 1260 членів колегії виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-