Німеччина несе особливу відповідальність за майбутнє Європи - спікер Бундестагу

Німеччина несе особливу відповідальність за майбутнє Європи - спікер Бундестагу

Укрінформ
Європа має бути зацікавлена в сильному ЄС, і Німеччина несе особливу відповідальність за майбутнє континенту.

Про це президент бундестагу Норберт Ламмерт заявив у Берліні, відкриваючи засідання з нагоди виборів нового президента ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Коли ні російський президент, ні американський глава держави не можуть бути зацікавлені в сильній Європі, це означає, що ми самі повинні бути зацікавлені у сильному ЄС", - підкреслив Ламмерт.

За його словами, нині, коли усталені правила або зруйновані, або поставлені під питання, світ став світом "роз'єднаних цінностей", а майбутнє невизначене, окремі країни поодинці не можуть протистояти викликам. "Це відомо кожному в ЄС і нашому трансатлантичному партнерові", - наголосив глава парламенту. Він розкритикував політику тих, хто виступає за ізоляціонізм чи протекціонізм.

Ламмерт також нагадав про важливість осмислення уроків історії, ставлення до свого минулого і того, яку роль це має грати у визначенні ролі Німеччини. "Самокритика і робота над собою – ось те, що сьогодні потрібно більше, ніж будь-коли", - сказав він.

Члени колегії виборців – 1260 чоловік – почали вибори нового президента ФРН. Главу держави, пастора Йоахіма Гаука, який іде у відставку та відмовився висувати свою кандидатуру на другий термін, присутні стоячи вітали тривалими оваціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-