У Німеччині обирають нового президента

У Німеччині обирають нового президента

Укрінформ
У Німеччині у неділю, 12 лютого вибирають нового федерального президента.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

Вибори у Німеччині непрямі, долю п'яти кандидатів вирішить опівдні за місцевим часом колегія виборців, яка складається з 1260 осіб: половина - члени бундестагу й половина - представники 16 федеральних земель.

Абсолютним лідером серед претендентів є 61-річний соціал-демократ Франк-Вальтер Штайнмайєр, донедавна - глава МЗС Німеччини. Ніхто не сумнівається у його перемозі, для чого потрібно заручитися 631 голосом. За результатами багатьох останніх опитувань громадської думки, Штайнмайєр виявився найпопулярнішим політиком у ФРН.

Конкурентами політика є науковець із Кельна Крістоф Буттерверге (Ліва партія), юрист Александр Гольд ("Вільні виборці"), заступник голови "Альтернативи для Німеччини" Альбрехт Глезер і Енгельберт Зонненборн ("Пірати").

Штайнмайєр змалював своє бачення майбутньої роботи так: "Федеральний президент не повинен спрощувати речі, він повинен надихати". Він завжди різко критикував зростання популізму і виступав за пошук компромісів.

Франк-Вальтер Штайнмайєр, який народився у 1956 році в Детмольді у робочій сім'ї, був конкурентом Ангели Меркель у 2009 році в боротьбі за пост канцлера. З 2005 року був міністром закордонних справ, потім віце-канцлером, главою фракції СДПГ у бундестазі і знову міністром.

Нинішній глава держави складе з себе повноваження 17 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-