Меркель візьме участь у Мюнхенській конференції з безпеки

Меркель візьме участь у Мюнхенській конференції з безпеки

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель візьме участь у Мюнхенській конференції з безпеки, яка відбудеться 17-19 лютого.

Про це у п'ятницю заявив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Канцлер зустрінеться на полях конференції з новим генеральним секретарем ООН Антоніо Гутеррішем і виступить на тему безпеки", - повідомив Зайберт.

За його словами, передбачаються також інші зустрічі у двосторонньому форматі. "Висока ймовірність" зустрічі з новим віце-президентом США Майком Пенсом.

До цього Меркель брала участь у конференції 2015 року.

Як уже повідомлялося, на порядку денному 53-ї по рахунку конференції стоять трансатлантичні відносини і НАТО після обрання Дональда Трампа президентом США, стан співробітництва в ЄС у сфері безпеки та оборони, українська криза і відносини з Росією, війна у Сирії, ситуація з безпекою в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, включаючи Корейський півострів. Крім того, учасники обговорять проблеми тероризму, зброї в інформаційних війнах, а також основні погрози глобальному здоров'ю і клімату.

Серед 500 учасників майбутньої конференції генсек ООН Антоніо Гутерріш, НАТО – Єнс Столтенберг, керівництво Євросоюзу, президенти України, Польщі, Афганістану, прем'єри Норвегії, Угорщини, Іраку; глави МЗС Китаю, Саудівської Аравії, Ірану, Туреччини, Росії, Франції та Великобританії тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-