Трамп хоче зміцнити відносини з Японією та іншими

Трамп хоче зміцнити відносини з Японією та іншими "ключовими" союзниками

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив про подальше поглиблення союзницьких зв'язків з Японією, а також з іншими ключовими союзниками для підтримання безпеки у світі та нарощування потенціалу економічної взаємодії.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Сіндзо Абе в п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Зв'язок між нашими двома країнами та дружба між двома народами стає все більш глибокою. Нинішня адміністрація (США – ред.) має твердий намір зробити ці зв'язки навіть ще більш міцними", - заявив глава Білого дому.

Він наголосив, що Сполучені Штати продовжать забезпечувати безпеку Японії і регіону в цілому та пообіцяв "зміцнити відносини із ключовими союзниками". При цьому президент США згадав про ракетно-ядерну небезпеку з боку Північної Кореї, а також безпеку морської навігації.

Президент США назвав американсько-японський альянс "наріжним каменем миру та стабільності в регіоні Тихого океану". Він також наголосив на важливості для Сполучених Штатів і Японії продовжувати інвестувати в розбудову оборонних можливостей та подякував японському уряду за розміщення американських військ на своїй території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-