Трамп впевнений, що виграє в суді справу про

Трамп впевнений, що виграє в суді справу про "міграційний" указ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп висловив тверде переконання, що його адміністрація виграє судову справу щодо "міграційного" указу у вищих судових інстанціях та скасує заборону на його застосування.

Про це він заявив у п'ятницю, під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Наступного тижня ми продовжимо судовий процес. І зрештою, я не маю сумнівів, ми отримаємо перемогу по цій конкретній справі", - заявив глава Білого дому у відповідь на запитання щодо його реакції на рішення апеляційного суду напередодні, який залишив чинною судову заборону указу президента.

При цьому Трамп назвав свій указ одним із заходів, що забезпечує більшу безпеку США та є одним із найвищих пріоритетів його керівництва. "Ми робитимемо все для того, щоб зберегти безпеку нашої країни", - заявив Трамп.

Як повідомляв Укрінформ, в четвер Апеляційний суд дев'ятого округу Сан-Франциско підтримав рішення федерального судді Сіетла, який раніше ухвалив призупинити дію президентського указу щодо обмеження в'їзду до Сполучених Штатів іноземних громадян.

Трамп 27 січня видав указ, який передбачав, у тому числі, заборону в'їзду до країни громадян Іраку, Сирії, Ірану, Лівії, Сомалі, Судану та Ємену впродовж наступних 90 днів. Крім того, указ обмежував доступ для всіх біженців до США протягом 120 днів, а на вихідців із Сирії заборона накладалася на невизначений термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-