Суд підтримав заморозку

Суд підтримав заморозку "міграційного" закону Трампа

Укрінформ
Апеляційний суд у США підтримав призупинення дії указу президента Дональда Трампа, що вводить заборону на в'їзд в країну громадян семи країн з переважно мусульманським населенням.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Апеляційний суд дев'ятого округу в Сан-Франциско відмовився заблокувати рішення федерального судді Сіетла, який раніше ухвалив призупинити дію президентського указу.

Дональд Трамп різко відреагував на рішення апеллционного суду. "Зустрінемося в суді. На карту поставлена безпека нашої країни", - написав він.

Нагадаємо: указ, підписаний президентом США Дональдом Трампом 28 січня, вводив 90-денну заборону на в'їзд у Сполучені Штати для громадян Судану, Ємену, Лівії, Сомалі, Іраку, Ірану і Сирії. Також був припинений на невизначений термін прийом сирійських біженців. Програма прийому біженців з інших країн була заморожена на 120 днів.

4 лютого федеральний суд Сіетла прийняв рішення призупинити дію указу, після того, як позов про скасування постанови подав Вашингтон, а згодом й інші штати.

Суддя пояснив, що указ не буде мати сили до тих пір, поки позов не буде розглянуто. Міністерство юстиції США оскаржило це рішення в апеляційному суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-