Канада занепокоєна узаконенням Ізраїлем забудов на Західному березі Йордану

Канада занепокоєна узаконенням Ізраїлем забудов на Західному березі Йордану

Укрінформ
Розширення ізраїльських поселень на Західному березі Йордану викликає занепокоєння та є незаконним.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

«Як надійний друг та союзник Ізраїлю, Канада глибоко занепокоєна оголошеним розширенням поселень та ретроактивною легалізацією форпостів поселенців, які відповідно до міжнародного законодавства є незаконними», - сказала Фріланд.

На її переконання, ухвалення Ізраїлем нового закону про легалізацію 4 тисяч одиниць житла, побудованих на Західному березі ріки Йордану на землях, що знаходяться в приватному володінні, «шкодить мирному процесу у регіоні».

«Канада закликає усі сторони утриматися від односторонніх дій, які наперед передбачають результати прямих перемовин та руйнують перспективи дводержавного вирішення», - зазначила міністр.

Вона додала, що Канада намагається розбудовувати мирний світ та прихильна створенню палестинської держави.

«Канада вже довгий час прихильна меті всеосяжного, справедливого та стійкого миру, який включає право Ізраїлю жити в мирі зі своїми сусідами у безпечних та вільних від тероризму межах, а також заснування суверенної, життєздатної палестинської держави», - підсумувала Фріланд.

Нагадаємо: цього тижня парламент Ізраїлю схвалив закон про легалізацію 4 тисяч одиниць житла, що знаходяться в приватному володінні палестинців.

Ініціатива, підтримана правим урядом Біньяміна Нетаньягу, пропонує замінити знесення поселенського будівницва, яке практикується нині, передачею його в довгострокову оренду нинішнім користувачам з виплатою компенсації палестинським власникам земельних наділів.

У Палестинській Автономії це вважають серйозною загрозою будь-яким мирним домовленостям і вимагають від Ізраїлю припинити поселенську активність на землі, яку сусіди вважають частиною своєї майбутньої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-