У Канаді сумніваються, що Росія розслідуватиме отруєння Кара-Мурзи

У Канаді сумніваються, що Росія розслідуватиме отруєння Кара-Мурзи

Укрінформ
Даремно сподіватися на належне розслідування російськими правоохоронцями отруєння опозиціонера Володимира Кара-Мурзи.

Таку думку під час виступу у парламенті Канади висловив депутат від правлячої Ліберальної партії Джон Маккей, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми знаємо, що режим Путіна заперечуватиме будь-яку свою причетність та обіцятиме провести повне розслідування. Так само, як режим Путіна заперечував свою відповідальність та обіцяв провести розслідування вбивства Нємцова. Так само, як у випадку Олександра Литвиненка або колишнього президента України», - сказав Маккей.

Він додав, що попереджав Кара-Мурзу про небезпеку ще кілька місяців тому під час його візиту до Канади.

«Ми поговорили про ризик, на який він наражався, даючи свідчення парламентському комітету. Він знав, що був у небезпеці», - наголосив депутат.

Як повідомляв Укрінформ, 2 лютого Кара-Мурза був доставлений в реанімацію 7-ї московської міськлікарні. Крім гемодіалізу, його підключили також до апарату штучної вентиляції легенів. Декілька днів хворий залишався в критичному стані. Наголошувалося, що симптоми схожі з тими, які спостерігалися в травні 2015 року, коли Кара-Мурза потрапив в реанімацію з нирковою недостатністю та отруєнням. У п'ятницю стало відомо, що Хамовницький райвідділ столичного главку СКР почав перевірку у зв'язку з хворобою Кара-Мурзи.

У грудні 2015 р., після першої госпіталізації, Кара-Мурза звернувся до голови Слідкому РФ Олександра Бастрикіна з вимогою розслідувати його отруєння. Він наполягав, що зазнав замаху за політичну діяльність. Для обґрунтування своєї заяви політик додав висновок французького токсиколога Паскаля Кінца.

Як стверджував Кара-Мурза, «судячи з усього, використовувалися непрості речовини, доступ до яких зазвичай є або у спецслужб, або у вихідців зі спецслужб». Пізніше повідомлялося, що маються на увазі чотири важкі метали - їх концентрації в організмі хворого виявилися значно вищими від гранично допустимої норми.

До Канади Кара-Мурза востаннє приїздив у березні минулого, аби загітувати канадських депутатів запровадити санкції проти росіян-порушників прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-