Сім'я Кара-Мурзи-молодшого чекає на висновки токсикологів із Франції та Ізраїлю

Сім'я Кара-Мурзи-молодшого чекає на висновки токсикологів із Франції та Ізраїлю

Укрінформ
Зразки тканин отруєного Володимира Кара-Мурзи-молодшого, федерального координатора "Відкритої Росії", який минулого тижня потрапив у реанімацію, відправлені на аналізи у Францію та Ізраїль.

Про це розповіла ВВС дружина хворого Євгенія Кара-Мурза.

За її словами, зразки волосся, нігтів і проби крові чоловіка відправлені до Ізраїлю та Франції для токсикологічного аналізу, який, можливо, "допоможе отримати якусь відповідь на наші питання". "Офіційний діагноз - гостра інтоксикація невстановленою речовиною. Це означає отруєння. Це виглядає як умисне отруєння, оскільки ніяких інших варіантів не залишається, ми перевірили все", - стверджує вона.

Знання формули речовини, яка отруїла організм, є дуже важливим для успішного лікування.

Що стосується того, хто міг отруїти політика, вдруге за останні роки, то Євгенія вважає, що діяльність її чоловіка "дратує багатьох людей".

"Украй складно припустити напевне, хто саме міг би стояти за цим. Але ми знаємо - ситуація в Росії нині така, що лідерів опозиції можуть застрелити прямо перед Кремлем, отруїти, кинути за грати. Все що завгодно може статися з людьми, які вирішили протистояти Путіну", - заявила Євгенія Кара-Мурза.

При цьому, за її словами, Володимир Кара-Мурза "дійсно глибоко вірить в те, що робить. Він вірить в те, що може щось змінити. Він вірить, що завдяки твердості і відданості принципам він може здобути перемогу, добитися того, за що веде боротьбу".

Як повідомляв Укрінформ, 2 лютого Кара-Мурза був доставлений в реанімацію 7-ї московської міськлікарні. Крім гемодіалізу, його підключили також до апарату штучної вентиляції легенів. Декілька днів хворий залишався в критичному стані. Наголошувалося, що симптоми схожі з тими, які спостерігалися в травні 2015 року, коли Кара-Мурза потрапив в реанімацію з нирковою недостатністю та отруєнням. У п'ятницю стало відомо, що Хамовницький райвідділ столичного главку СКР почав перевірку у зв'язку з хворобою Кара-Мурзи.

У грудні 2015 р., після першої госпіталізації, Кара-Мурза звернувся до голови Слідкому РФ Олександра Бастрикіна з вимогою розслідувати його отруєння. Він наполягав, що зазнав замаху за політичну діяльність. Для обгрунтування своєї заяви політик додав висновок французького токсиколога Паскаля Кінца. Як стверджував Кара-Мурза, "судячи з усього, використовувалися непрості речовини, доступ до яких зазвичай є або у спецслужб, або у вихідців зі спецслужб". Пізніше повідомлялося, що маються на увазі чотири важкі метали - їх концентрації в організмі хворого виявилися значно вищими від гранично допустимої норми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-