Медики: У Кара-Мурзи-молодшого гостра інтоксикація невстановленою речовиною

Медики: У Кара-Мурзи-молодшого гостра інтоксикація невстановленою речовиною

Укрінформ
Федеральному координатору "Відкритої Росії" Володимиру Кара-Мурзі-молодшому, який минулого тижня потрапив до реанімації, медики поставили діагноз - гостра інтоксикація невстановленою речовиною.

Про це повідомляється на сайті організації з посиланням на дружину хворого Євгенію.

«Лікарі поставили діагноз «гостра інтоксикація невстановленою речовиною». Стан чоловіка залишається важким, але він стабілізувався», - сказала дружина Кара-Мурзи.

Раніше в понеділок Володимир Кара-Мурза-старший, батько політика, повідомив, що стан хворого покращився. Його відключили від гемодіалізу, оскільки у нього заробили нирки. Тим не менш, хворий залишається у штучній комі.

Нагадаємо, 2 лютого Кара-Мурза був доставлений до реанімації 7-ї московської лікарні. Крім гемодіалізу його підключили до апарату штучної вентиляції легенів. Кілька днів хворий залишався в критичному стані. Зазначалося, що симптоми схожі з тими, які спостерігалися в травні 2015 року, коли Кара-Мурза потрапив до реанімації з нирковою недостатністю та отруєнням. У п'ятницю стало відомо, що Хамовницький райвідділок столичного главку СКР почав перевірку у зв'язку з хворобою Кара-Мурзи.

В грудні 2015-го, після першої госпіталізації, Кара-Мурза звернувся до голови слідчого комітету росії РФ Олександра Бастрикіна з вимогою розслідувати його отруєння. Він наполягав, що зазнав замаху за політичну діяльність. В обгрунтування своєї заяви політик доклав висновок французького токсиколога Паскаля Кінца. Як стверджував Кара-Мурза, "судячи з усього, використовувалися непрості речовини, доступ до яких зазвичай є або у спецслужб, або у вихідців зі спецслужб".

Пізніше повідомлялося, що маються на увазі чотири важких метали - їхня концентрація в організмі хворого виявилися значно вище гранично допустимої норми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-