Пентагон прозвітував про знищення 11 терористів Аль-Каїди в Сирії

Пентагон прозвітував про знищення 11 терористів Аль-Каїди в Сирії

Укрінформ
Американські військово-повітряні сили знищили 11 членів терористичного угруповання Аль-Каїда в Сирії, в тому числі високопоставленого лідера, в результаті двох успішних авіаударів 3 і 4 лютого.

Операції проводились поблизу міста Ідліб, повідомив у середу речник Пентагону Джефф Девіс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Перший удар був нанесений 3 лютого, який знищив 10 терористів у будівлі, що використовувалась як місце для проведення зустрічей членів Аль-Каїди", - зазначається в повідомленні.

Результатом ще одного удару, проведеного наступного дня, загинув Абу Хані аль-Масрі, давній терорист Аль-Каїди, який підтримував зв'язки з високопоставленими керівниками угруповання, в тому числі Айманом аз-Завахірі і Усамою бен Ладеном, зазначили в Пентагоні.

Аль-Масрі контролював створення та діяльність багатьох тренувальних таборів Аль-Каїди в Афганістані, починаючи з 1980-х років. Він також був одним із засновників єгипетського ісламського джихаду, першої сунітської групи, яка використовувала терористів-смертників у своїх терактах. Ці групи несуть відповідальність за кілька нападів на території США, а також на американські об'єкти за кордоном, у тому числі, спробу підриву американського посольство в Албанії в 1998 році.

"США продовжать вживати заходів, щоб завадити терористам розмішуватися в Сирії та гарантувати що вони більше не зможуть зосередитися на плануванні терактів у регіоні і світі", - підсумовується в заяві Міністерства оборони Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-