Вирок Навальному: МЗС Німеччини сумнівається в справедливості суду

Вирок Навальному: МЗС Німеччини сумнівається в справедливості суду

Укрінформ
Вирок Ленінського суду Кірова російському опозиціонеру Олексію Навальному - п'ять років умовного ув'язнення у справі про розкрадання коштів компанії "Кіровліс" - в Міністерстві закордонних справ Німеччини викликав сумніви.

Про це йдеться в коментарі МЗС ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Також і у цій справі залишаються сумніви з точки зору дотримання прав на  справедливий судовий процес, згідно з думкою ЕСПЛ", - йдеться в заяві, яка містить нагадування, що Європейський суд з прав людини ще першого разу, в 2013 році, розкритикував цей вирок як політично вмотивований.

У Берліні сприйняли підтвердження вироку від 2013 року "із занепокоєнням". І вважають за потрібне нагадати у зв'язку із цим російській владі про зобов'язання РФ щодо дотримання Європейської конвенції з прав людини. У Німеччині підкреслюють, що Навальний повинен у майбутньому мати можливість брати участь у політичному житті країни.

Як повідомлялося, в Росії Ленінський райсуд Кірова засудив у справі "Кіровлісу" політика Олексія Навального до п'яти років умовно, його діловий партнер Петро Офіцеров отримав чотири роки умовно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-