Навальний заявляє, що вирок суду не завадить йому брати участь у виборах-2018

Навальний заявляє, що вирок суду не завадить йому брати участь у виборах-2018

Укрінформ
Російський опозиціонер Олексій Навальний заявив, що братиме участь у президентських виборах-2018 попри вирок суду.

Трансляція засідання йшла в Youtube на каналі штабу Навальний- 2018.

"Я братиму участь у президентських виборах, незважаючи на цей вирок, тому що в Конституції РФ прямо зазначається, що у виборах можуть брати участь усі, хто не утримується в місцях позбавлення волі", - сказав Навальний.

Він також висловив упевненість, що виграє в ЕСПЛ скарги і на цей суд. Оголошення вироку Навальний назвав фарсом, оскільки суддя "дослівно зачитує попередній вирок", аж до друкарських помилок і порядку опитування свідків, який на цьому суді був зовсім іншим. "Тобто не приблизно як старий вирок, а дослівно і до коми. Ось ми з Давидовою звіряємо зі старим текстом", - підкреслив політик.

У середу, 8 лютого, суддя Ленінського районного суду Кірова Олексій Втюрін засудив політика Олексія Навального до п'яти років умовно у справі "Кіровлісу". Інший підсудний, Петро Офіцеров, отримав чотири роки умовно. Кожному підсудному також призначено штраф 500 тисяч рублів.

Справа про розкрадання в "Кіровлісі" була розглянута вдруге, оскільки Європейський суд з прав людини встановив, що на першому процесі Навального та Офіцерова визнали винними в діях, що не відрізняються від звичайного ведення бізнесу.

Навального та Офіцерова знову визнали винними в тому, що вони змусили керівництво "Кіровлісу" продати їм товар за заниженою ціною, а потім перепродали його з прибутком. Суд ухвалив, що підприємству був завданий збиток в особливо великому розмірі - 16 мільйонів рублів. На першому суді Навального засудили до п'яти років умовно, Офіцерова - до чотирьох років (обвинувачення просило про реальний термін).

Фото: @teamnavalny

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-