ФСБ Росії «шиє» Гальперіну заклики до екстремізму – соцмережі

ФСБ Росії «шиє» Гальперіну заклики до екстремізму – соцмережі

Відео
Укрінформ
Опозиційного активіста Марка Гальперіна, організатора регулярних пікетів у російській столиці, затримали за ознаками статті 280 Кримінального кодексу РФ (заклики до здійснення екстремістської діяльності).

Про це пише в Facebook активіст націоналістичного руху РФ Денис Романов.

"Уся спецоперація (із затримання Гальперіна - ред.) проходила під керівництвом ФСБ у рамках кримінальної справи за ст.280 (заклики до здійснення екстремістської діяльності - ред.). Приводом для затримання слугувало інтерв'ю Марка, опубліковане в соціальних мережах журналісткою Ольгою Сапроновою, в квартирі якої в даний момент співробітники поліції також проводять обшук, її саму вже доставили в ФСБ на Луб'янку", - пише Романов.

Активіст також додає фотографії із затримання і деякі подробиці: «Опозиціонер, намагаючись сховатися, вистрибнув з балкона і був затриманий співробітниками поліції».

Романов від імені російських націоналістів пообіцяв підтримувати затриманого політика Марка Гальперіна, пам'ятаючи про те, як він підтримував їх, «брав участь у передвиборній компанії В'ячеслава Мальцева, відвідував Російський марш, а також висловлював підтримку лідеру націоналістів Демушкіну». (Раніше експерти говорили, що через приклад Євромайдану Кремль особливо побоюється союзу лібералів і націоналістів.)

У відеоінтерв'ю, викладеному Ольгою Сапроновою на каналі ГРАДУС-ТВ в YouTube і на її сторінці в Facebook, Гальперін говорить про те, що за прикладом московської «нової опозиції» на вулицю з протестом вирішили піти «хлопці з Новосибірська». Тобто цей рух поширюється містами Росії.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у вівторок стало відомо, що опозиційного активіста Марка Гальперіна затримала поліція. Як повідомив Гальперін у своєму Facebook, поліцейські вибили(випилявши замок) двері в його квартиру в Москві. Місцезнаходження Гальперіна поки що невідоме. Активіст лише встиг написати, що знаходиться в автозаку.

Відносно Марка Гальперіна в січні 2015 року було порушено кримінальну справу за статтею про неодноразові порушення на масових заходах. Першим засудженим за цією статтею в грудні 2015 року був Ільдар Дадін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-