США продовжать стояти з тими, хто захищає свободу – Трамп

США продовжать стояти з тими, хто захищає свободу – Трамп

Укрінформ
Президент США Дональд Тармп заявив про намір його адміністрації підняти рівень фінансування на програми розвитку збройних сил для того, щоб підтримати партнерів, які стоять на захисті свободи у світі.

Про це він заявив у понеділок, під час виступу на базі ВПС Макділл поблизу міста Тампа, штат Флорида, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми зробимо історичні фінансові інвестиції у Збройні сили Сполучених Штатів і покажемо всьому світу, що Америка стоїть разом з тими, хто виступає на захист свободи", - заявив американський президент на військово-повітряній базі, яка також служить місцем дислокації Центрального командування США.

Водночас він наголосив, що виступає за тверду підтримку Північноатлантичного альянсу.

"Ми рішуче підтримуємо НАТО. Ми тільки просимо, щоб всі члени НАТО робили свої повні і справедливі фінансові внески в Альянсі, чого багато хто з них не робить", - наголосив Трамп.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні президент США говорив з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Під час розмови обговорювався, зокрема, прогрес у боротьбі з тероризмом, а також питання витрат на оборонні потреби Альянсу. Крім того, сторони окремо обсудили ескалацію насильства на сході України та перспективи мирного врегулювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-