Олланд: Тиск Трампа на Європу неприпустимий

Олланд: Тиск Трампа на Європу неприпустимий

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд заявив про неприпустимість тиску на Європу з боку президента США Дональда Трампа.

Про це він сказав перед початком неформального саміту ЄС на Мальті, повідомляє видання The Guardian.

«Французький президент описав недавні коментарі президента США як неприйнятні і попередив, що у відносин Європи і США немає майбутнього, якщо це майбутнє не визначено загалом", - йдеться у повідомленні.

"Не можна прийняти низку заяв президента США з тиском щодо того, чим Європа повинна бути і чим не повинна", - сказав Олланд.

Він наголосив, що Європа "не потребує порад ззовні".

Олланд підкреслив, що ЄС завжди буде прагнути трансатлантичного співробітництва, але прийматиме рішення, керуючись своїми інтересами і цінностями.

Відповідаючи на запитання щодо підтримки дій Трампа з боку влади Польщі та Угорщини, Олланд наголосив, що у разі, якщо країни ЄС не дотримуватимуться єдиної позиції, "майбутнього з Трампом не буде".

"Багатьом країнам варто подумати про те, що їхнє майбутнє - насамперед з ЄС, замість того, щоб уявляти невідомо які двосторонні відносини зі США", - заявив Олланд.

Раніше Трамп підтримав рішення Великобританії про вихід зі складу ЄС та спрогнозував, що у майбутньому й інші держави ЄС наслідуватимуть приклад Лондона. Крім того, Трамп заявив, що НАТО є застарілою організацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-