Штати пом’якшили санкції проти ФСБ Росії

Штати пом’якшили санкції проти ФСБ Росії

Укрінформ
Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США у четвер видало розпорядження про узаконення певних транзакцій з ФСБ Росії, в частині експорту електронної продукції зі США на територію РФ.

Відповідне розпорядження оприлюднене на офіційному сайті відомства.

"Затверджуються такі дії, які вважаються необхідними та зазвичай властивими для: отримання, використання, сплати або оформлення ліцензій, дозволів, сертифікатів, а також нотатки, що видаються чи реєструються Федеральною службою безпеки Росії (ФСБ) стосовно імпорту, дистрибуції або використання продуктів інформаційних технологій в Російській Федерації, які охоплюють: 1) експорт, реекспорт чи постачання продукції і технологій, які є суб'єктом Правил експортного регулювання (...), ліцензованими або авторизованими Міністерством торгівлі; 2) здійснення будь-яких виплат ФСБ за такі ліцензії, дозволи, сертифікати або нотатки, що не перевищують 5 тис. доларів США", - йдеться в документі.

Таке рішення було прийняте через те, що ФСБ Росії є структурою, яка надає дозволи для завезення та продажу імпортної електронної продукції з-за кордону, в тому числі, смартфонів, планшетів, комп'ютерів та інших виробів.

Як повідомлялося, у грудні 2016 року адміністрація США запровадила економічні санкції, в тому числі на ФСБ Росії через втручання РФ у президентські вибори в Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-