Європарламент схвалив безвіз для Грузії

Європарламент схвалив безвіз для Грузії

Укрінформ
Європарламент ухвалив законодавчу резолюцію про внесення Грузії до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами-членами ЄС та Шенгенською зоною.

Голосування відбулося на пленарній сесії законодавчого органу Євросоюзу у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Резолюцію підтримала переважна більшість депутатів.

Це рішення набуде чинності одночасно із уведенням у дію нового механізму призупинення безвізових режимів для усіх третіх країн.

Відносно України, як вирішила Рада ЄС, переговори з Європарламентом та Єврокомісією щодо проекту законодавчої резолюції про безвізовий режим для українців розпочнуться лише після набуття чинності нового механізму призупинення. Після завершення цих тристоронніх міжінституційних переговорів проект законодавчої резолюції буде винесено на голосування Європарламенту. Далі текст буде перекладений експертами Ради ЄС на офіційні мови Співтовариства та має пройти юридичну і лінгвістичну експертизи. Далі резолюція має бути остаточно затверджена Радою ЄС, опублікована, після чого набуде чинності на 21-й день.

Як повідомляв Укрінформ, головною метою нового механізму є посилення його ефективності, гнучкості та зменшення часу на ухвалення рішення. Йдеться про спрощення процедури для країн-членів та Єврокомісії щодо його застосування за власної ініціативи.

Передумовами для призупинення дії безвізових режимів визначені невиконання зобов’язань третіх країн щодо угод про реадмісію, а також значне зростання безпекових ризиків для внутрішньої безпеки країн-членів у випадку ескалації нелегальної міграції та внесення необгрунтованих заявок про надання притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-