Глава МЗС Німеччини полетів до Вашингтона

Глава МЗС Німеччини полетів до Вашингтона

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель відбув до Вашингтона на зустріч із новим держсекретарем США Рексом Тіллерсоном та іншими членами адміністрації.

Про це відомство повідомило в Твіттері.

"Міністр закордонних справ Зігмар Габріель летить у США на зустріч з міністром закордонних справ Тіллерсоном, віце-президентом Майком Пенсом і (генсеком ООН) Антоніо Гутеррешем", - йдеться в пості.

Габріель перед від'їздом заявив: "У нас є актуальні питання міжнародного порядку денного, за яким Німеччина і Америка, а також Європа і Америка повинні проводити тісні консультації. І у нас є питання до нової адміністрації США в контексті її зовнішньої політики, її відносин з Альянсом і світового порядку".

Він зазначив, що хоче налагодити добрий, відкритий, прямий і дружній, довірчий діалог, особистий контакт і "передати пропозицію про дружбу і довіру Вашингтону", без яких неможливі нормальні відносини. А також донести до американських партнерів свою точку зору, інтереси і цінності.

Як повідомляв Укрінформ, американський Сенат лише напередодні, в середу, на загальному голосуванні затвердив колишнього керівника компанії Exxon Mobil Рекса Тіллерсона в якості державного секретаря США в адміністрації президента Дональда Трампа.

Зігмар Габріель очолив зовнішньополітичне відомство ФРН 27 січня, а раніше обіймав посаду міністра економіки. Він також є віце-канцлером ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-