Сенат США затвердив Тіллерсона на посаді держсекретаря

Сенат США затвердив Тіллерсона на посаді держсекретаря

Оновлено
Укрінформ
Американський Сенат на загальному голосуванні в середу затвердив колишньго керівника компанії Exxon Mobil Рекса Тіллерсона в якості державного секретаря США в адміністрації президента Дональда Трампа.

Голосування відбулося в другій половині дня середи, передає власний кореспондент Укрінформу.

Сенат підтримав кандидатуру Рекса Тіллерсона більшістю голосів: 56 законодавці висловилися "за", 43 проголосували проти.

Крім сенаторів-республіканців у повному складі, кандидатуру колишнього крупного бізнесмена підтримали також троє демократів і один позапартійний. Ще один сенатор не був присутній на голосуванні.

Таким чином, Рекс Тіллерсон має найменшу підтримку в Сенаті серед номінантів на посаду державного секретаря за останню історію Сполучених Штатів. Зокрема, Генрі Кіссинджера в 1978 році підтримали 78 законодавців, а Кондолізу Райс у 2005-му – 85 сенаторів.

За процедурою, кандидата на посаду держсекретаря повинен затвердити своїм указом президент, після чого новий глава Держдепу має скласти присягу.

Рекс Тіллерсон очолить дипломатичне відомство США в період зростання скептичних настроїв в американському суспільстві й Конгресі щодо важливих напрямів політики адміністрації Дональда Трампа. В тому числі, йдеться про заявлені наміри нового президента зблизитися у відносинах з Росією, а також з огляду на останні дії щодо обмеження міграції в Сполучених Штатах.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-