Комітет Сенату затвердив двох міністрів Трампа попри бойкот демократів

Комітет Сенату затвердив двох міністрів Трампа попри бойкот демократів

Укрінформ
Республіканська більшість у Комітеті Сенату США з питань фінансів у вівторок затвердила кандидатів на посади міністра фінансів і міністра охорони здоров'я та соціального забезпечення в адміністрації Дональда Трампа попри бойкот демократичної меншості.

Про це повідомило американське видання The Washington Post.

"Голова комітету Сенату з питань фінансів республіканець Оррін Хетч тимчасово змінив правила свого комітету для просування (в процедурі затвердження. – Ред.) Стівена Мнучіна міністром фінансів і Тома Прайса міністром охорони здоров'я і соціального забезпечення", - зауважується в публікації.

Таким чином, профільний комітет верхньої палати конгресу обійшов бойкот демократів, які другий день поспіль ігнорують засідання. Вони висували вимогу надати більше інформації щодо бізнес-діяльності кандидатів. Однак для затвердження в комітеті потрібна лише проста більшість голосів, що з легкістю можуть забезпечити представники Республіканської партії.

Кандидатури Мнучіна і Прайса тепер мають бути затверджені повним складом Сенату. Поки що не визначений час для їх голосування.

Водночас видання нагадує, що в середу члени верхньої палати американського Конгресу планують провести голосування щодо затвердження колишнього нафтового магната та керівника компанії ExxonMobile Рекса Тіллерсона на посаді державного секретаря Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-