У Румунії таки затвердили скандальну постанову про помилування

У Румунії таки затвердили скандальну постанову про помилування

Укрінформ
Уряд Румунії, незважаючи на багатотисячні акції протесту, затвердив постанови про помилування та про внесення змін в кримінальне законодавство.

Постанови були затверджені у вівторок ввечері у Бухаресті під час засіданні уряду, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ввечері на засіданні уряду були затверджені два документи – постанови про помилування ряду осіб, а також про внесення змін до кримінального законодавства. Документи були затверджені, щоб уникнути в майбутньому обвинувальних вироків на адресу Румунії з боку Європейського суду з прав людини», - повідомив міністр юстиції Румунії Флорін Йордаке.

Згідно з документами, помилуванню підлягають ув'язнені, засуджені до 5 років тюремного ув'язнення (але не більше), вагітні жінки, жінки, у яких вдома залишилися неповнолітні діти. Буде знята також судимість із засуджених до умовних тюремних термінів. Згідно з другим документом, кримінальна справа про корупцію не може бути порушена, якщо нанесена держчиновником шкода державі не перевищує суму в 50 тисяч євро.

Як повідомляв Укрінформ, у зв'язку з прийняттям урядових постанов по всій Румунії пройшли багатотисячні акції протесту, учасники яких вимагали скасування цих документів. Мітингувальники пообіцяли продовжити акції протесту і в середу, 1 лютого. Маніфестанти заявили, що якщо влада не дослухається до їхніх вимог, вони вимагатимуть відставки уряду.

Раніше президент Румунії Клаус Йоханнис також зажадав від уряду відкликати постанови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-