У Бухаресті проти змін кримінального законодавства зібрався 50-тисячний мітинг

У Бухаресті проти змін кримінального законодавства зібрався 50-тисячний мітинг

Укрінформ
Акція протесту проти урядових постанов про помилування та про внесення змін в кримінальне законодавство зібрала в румунській столиці близько 50-ти тисяч осіб.

За даними румунської поліції, у Тімішоарі на протест вийшли понад 10 тисяч людей, а в місті Клуж – близько 7 тисяч громадян, в Яссах – трохи більше 5-ти тисяч, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вимагаємо прийняти закони для всіх громадян Румунії, а не тільки для злодіїв», - заявляють маніфестанти.

Всього в акціях протесту беруть участь більше 100 тисяч громадян.

Маніфестанти вимагають від уряду скасувати постанови про помилування та про внесення змін в кримінальне законодавство.

До маніфестацій приєдналися румунські громадяни, які проживають у Брюсселі, Лондоні, Парижі, Бордо, Копенгагені, Гамбурзі та Цюріху.

Ініціатором проведення маніфестацій виступила організація «Корупція вбиває».

Як повідомляв Укрінформ, уряд Румунії підготував дві екстрені постанови про помилування та про внесення змін в кримінальне законодавство. Згідно з документами, помилуванню підлягають ув'язнені, засуджені до 5 років тюремного ув'язнення (але не більше), вагітні жінки, жінки, у яких вдома залишилися неповнолітні діти. Буде знята також судимість з засуджених до умовних тюремних термінів. Згідно з другим документом, кримінальна справа про корупцію не може бути порушена, якщо завдана держчиновником шкода державі не перевищує суму в 50 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-